Tegelstenar? Varför inte!

Jag är faktiskt inte så bra på att läsa på beställning har jag märkt, även om jag säkert kommer att beta av en del utmaningsböcker under året om än inte nödvändigtvis under rätt månad. Egentligen går det alltså rätt kasst med mina läsutmaningar. Är det då smart att hoppa på ännu en? Ja, varför inte. Det är inte direkt spöstraff på att misslyckas med en läsutmaning, även om det är lite småsurt för en tävlingsmänniska som jag.

Summa summarum, jag hoppas på Ord och inga visors tegelstensutmaning. Det värst som kan hända är att jag läser tegelstenarna senare, kanske under sex lata veckor i Thailand. Återstår bara att komma på vilka tegelstenar som ska prioriteras.

En får bli trion om Alberte av Cora Sandel som jag verkligen vill läsa, trots sina ca 900 sidor. Det är ju bra om man är sugen på själva läsningen så att man slipper plåga sig igenom hundratals sidor.

Kafka på stranden av Haruki Murakami blir tegelsten nummer två, trots att den ”bara” är drygt 500 sidor. Har inte vågat läsa mer av honom efter Norweigan Wood, då jag är rädd att bli besviken, men nu vågar jag mig på en bok till.

Illusionisten står också i hyllan och den får bli min bubblare om jag nu skulle hinna läsa mer än två tegelstenar. Med reservation för ändringar. Svågern som köpte den till mig för många år sedan blir säkert glad om jag läser den.

Kanske läser jag istället Marian Keyes senaste The brightest star in the sky som kanske inte är djup, men i alla fall tjock. Tegelstenar är kanske tunga rent viktmässigt, men ingenting säger att de behöver vara det innehållsmässigt.

9 reaktioner på ”Tegelstenar? Varför inte!”

  1. Serien om Alberte var en härlig gymnasieläsning för min del och det skulle vara spännande att läsa den igen. Jag minns känslan av tristess och instängdhet…

  2. Jag fullföljer inte alltid heller mina egna utmaningar ens. Startade som bekant en läs boken – se filmen utmaning, men hittills har jag endast sett en film!? Jag lägger ner det projektet!

    Tegelstensutmaningen har jag dock antagit och jag har börjat att läsa på Dennis Lehanes ”Ett land i gryningen” och hittills är jag inte imponerad, men jag har å andra sidan bara börjat 🙂

    Kafka på stranden har jag sett flera som har skrivit om och om jag inte missminner mig går åsikterna väldigt brett isär. Jag hoppas att du i alla fall inte blir besviken!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: