enligt O

Tankar från en bokberoende

Veckans ord på A

A

Jag har svårt att komma ur alfabetet, kanske för att det känns skönt med en lagom begränsad utmaning som inte behöver hålla på i åratal. Kanske för att jag har dålig fantasi, eller i behov av struktur. Känner jag för det blir det kanske ett varv till, men just nu planerar jag bara för en alfabetsomgång med veckans ord.

Varje vecka presenterar jag fem ord som du ska associera med böcker. Du kan använda fem ord till ett verk eller presentera upp till fem stycken dvs ett för varje ord. Eller varför inte presentera ett gäng författare som du förknippar med orden. Att blanda går självklart alldeles utmärkt. Inga krav på att namn eller verk börjar på någon speciell bokstav och inte heller något krav på att det är kvinnor som skrivit böckerna eller är huvudpersoner i dem. Så fri som en styrd utmaning kan bli alltså, förutom att jag tänker mig ett fokus på böcker och inte på kultur i allmänhet.

Det här är veckans ord:

alltid

alkohol

alldaglig

analfabet

associera

 

Vilka böcker och författare förknippar du med veckans ord? Jag ser fram emot att se vilka strategier ni använder och hur ni motiverar era val. Stort lycka till. Själv ska jag klura ett tag och sedan presentera mina svar i ett separat inlägg.

 

Föregående

Några böcker från Nederländerna

Nästa

Veckans ord på A: mina svar

10 Comments

  1. kul utmaning! tål att ruvas på en stund. återkommer i ärendet!

  2. Det här kommer nog att bli knepigt, men jag vill i alla fall försöka.
    http://skrivrobert.blogspot.se/2016/04/veckans-ord-pa-a.html

  3. Jo, det var kul men visst har du gjort detta förr? Fast typ bokfrågornas ABC eller Bokfrågornas alfabet. Något sådant. Så länge har jag följt dig. Trevlig helg och njut av tulpanerna.

    http://frokenchristina.blogspot.se/2016/04/veckans-ord-pa-a.html

  4. Kul utmaning, men jag avstår denna gång. Har ju lovar mig själv ett utmaningsfritt år 😉

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: