Veckans ord på A: mina svar

A

Idag startar en styck ny alfabetsutmaning. Ja, ja vet att jag är hopplöst fixerad vid alfabetet, men så får det bli. Läs mer om utmaningen här.

Kortfattat går den ut på att utifrån fem ord presentera minst en eller max fem titlar och/eller författare. Män eller kvinnor funkar utmärkt i just detta alfabet.

Det här är veckans ord:

alltid

alkohol

alldaglig

analfabet

associera

 

Det finns författare vars böcker jag alltid läser. Många har jag en tendens att tappa bort efter några böcker, men vissa stannar alltid kvar. Bodil Malmsten var en sådan författare som jag läst absolut allt av. Nu blir det inga fler böcker och det är så outsägligt tråkigt.

Det förekommer alldeles för mycket alkohol i Jag ska bara fixa en grej i köket av Moa Herngren. En stark berättelse om Ingrid som inte kan hålla sig ifrån lådvinet och då har svårt att ta hand om sin dotter. En otroligt gripande och sorglig bok. Borde inte Moa Herngren skriva en ny bok för vuxna snart?

Anna i boken Som eld av Sara Lövestam ser sig själv som väldigt alldaglig och hon beskrivs också så. För Louise är hon dock så långt ifrån alldaglig man kan komma. Kärleken beskrivs så fint i den här boken.

Nu vet jag inte om Ram Mohammad Thomas  i Vem vill bli miljardär? av Vikas Swarup är analfabet, men klart är att han gått lite eller inget i skolan. Han är dock grym på att minnas och kanske framför allt att associera frågorna han får i tävlingen, men saker han upplevt.

 

Det blev alltså tre böcker och en författare för mig den här veckan. Nu ska det bli kul att se vilka titlar och författare som poppar upp i era huvuden.

2 reaktioner på ”Veckans ord på A: mina svar”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: