Fem böcker om gymnasiet

Höstterminen har kommit igång, men än så länge är jag i stadiet att jag knappt kan hålla mig vaken efter jobbet. Hoppas på i alla fall lite mer vardagsflyt snart. Grabbarna O går båda på gymnasiet nu, Storebror sista året och Lillbror första. Dagens topp 5 handlar därför om böcker som utspelar sig på gymnasiet.

Abow av Nora Khalil är andra boken om Rayan och hans vänner. De har börjat gymnasiet och Rayan känner sig vilsen. Han har lite gemensamt med sina klasskamrater och passar inte riktigt in.

Dagen du förstörde allt av Linnea Dahlgren handlar om vännerna Kassandra och Melanie som är bästa vänner. De har precis börjat gymnasiet och går olika program, trots att de egentligen helst vill hänga med varandra hela dagarna.

Finns det björkar i Sarajevo av Christina Lindström handlar om Kevin som ganska nyss börjat gymnasiet och för första gången fått riktiga vänner. Speciellt Hannes är någon som blivit väldigt viktig för honom och Kevin gör nästan vad som helst för att behålla vänskapen.

Saker ingen ser av Anna Ahlund tar oss med till Sibylla allmänestetiska läroverk där vi lär känna ett brokigt och trevligt kompisgäng som går estet och natur.

Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren utspelar sig på det mytomspunna (och fiktiva) teatergymnasiet Norra Latin. Här går framtidens skådespelarelit och bland dem finns Tamar, som lämnar sin familj i Östersund för att följa sin dröm.

1 reaktion på ”Fem böcker om gymnasiet”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: