Så här går det (kanske) i kvällens final

Jag är kanske lite konstig, men jag föredrar faktiskt de fyra deltävlingarna framför finalen i Melodifestivalen. Då är låtarna nya och det gör det roligare. Vem som vinner är väl kanske kul att veta också, men jag är helt ärligt inte så känslomässigt engagerad i tävlingen, även om det självklart är en hyfsat vettig låt som representerar Sverige i Eurovision.

Förra året fanns en klockren vinnare i Cornelia Jacobs som tävlade med en låt jag faktiskt tycker om på riktigt. I år finns ingen sådan favorit för min del. ”Alla” verkar vara överens om att Loreen är den givna vinnaren, men jag tycker helt ärligt inte att hennes låt är speciellt bra och tror inte att jag är ensam om att tycka det. Risken att jag tippat fel vinnare är stor, men jag känner mig hyfsat säker på att jag tippat rätt topp-3 även om ordningen mellan dem kanske blir en annan. Min favorit är Mariette, men den låt jag nynnat på mest de senaste veckorna, förutom One day, är Tone Sekelius Rythm of my show. Tyvärr tror jag inte att min smak är så representativ just i år.

Så här ser min gissning inför kvällen ut:

 1. Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods
 2. Air – Marcus & Martinus
 3. Tattoo – Loreen
 4. Never Give Up – Maria Sur
 5. Six Feet Under – Smash Into Pieces
 6. Rhythm Of My Show – Tone Sekelius
 7. Mer av dig – Theoz
 8. Where Did You Go – Kiana
 9. One Day – Mariette
 10. Släpp alla sorger – Nordman
 11. On My Way – Panetoz
 12. Royals – Paul Rey

Kommentar efter tävlingen

Det blev som alla andra trodde, Loreen vann. Märk väl att det var just så att Loreen vann, för låten är ärligt talat medioker. Här verkar väldigt många andra tycka annorlunda och Loreen fick både folkets röster och alla jurytolvor utom en. Det blev inte riktigt den topp 3 jag trodde, för även om jag hade rätt i att Marcus & Martinus skulle komma tvåa fick Fjällgren et al se sig slagna av Smash into pieces som knep bronsplatsen. Inte så överraskande egentligen och jag tycker faktiskt att deras låt växer.

Största överraskningen var ändå att Paul Rey fick så många poäng av de olika internationella jurygrupperna, men bara 1 (!) poäng av folket. Tråkigast var att det inte gick bättre för Tone Sekelius som jag hade unnat en bättre placering. Jag placerade henne på en sjätteplats, men tyvärr kom hon sist. Jag överskattade också Maria Sur, men hon gjorde å andra sidan ett mycket skakigare framträdande än i delfinalen och sjöng riktigt falskt vissa delar. Det gjorde också Kiana som trots det knep en sjätteplats, vilket var lite bättre än jag trodde. Att vi får se mer av denna sextonåring känns dock ganska självklart. Detsamma gäller charmige Theoz som mina barn hade älskat för sisådär tio år sedan. De hade istället favoriter som Danny och Eric Saade.

Loreen i Eurovision alltså och det kommer säkert att gå alldeles utmärkt trots den riktigt dåliga refrängen. Eller vad tror ni?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: