Veckans kulturfråga v.6 2023

I februari är det Black History Month då man, främst i USA, lyfter den afroamerikanska historien. Idag fokuserar vi på passande kultur att konsumera under månaden. Det kan vara gamla favoriter, eller sådan du skulle vilja bekanta dig med.

Vilken kultur passar under Black History Month?

En bra ungdomsbok som passar fint under Black History Month är The Hate U Give av Angie Thomas. Den beskriver hur fördomar påverkar livet för afroamerikaner, speciellt de som bor i ”fel” områden. Jag vill också passa på att lyfta några av Vilja förlags lättlästa biografier, kanske främst den helt nyutkomna Harriet Tubman – Ett liv av Anna Larsdotter, Rosa Parks – Ett liv och Martin Luther King – Ett liv av Tomas Dömstedt. En annan bok jag varmt rekommenderar är Jazz av Toni Morrison, en bok som utspelar sig i Harlem under 1920-talet.

En bok jag tänkt läsa länge är Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead som handlar om just ovan nämnda Harriet Tubman. Kanske blir det äntligen dags nu i februari. Jag vill också läsa Betongrosor av Angie Thomas, som är en prolog till The Hate U Give.

Annan kultur då? En film jag är nyfiken på är Becoming om Michelle Obama som finns på Netflix och även om jag egentligen inte är något stort fan av true-crime lockar Who killed Malcolm X?, också den på Netflix.

5 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.6 2023”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: