Fokus på barn och unga i februari

books in black wooden book shelf

Det finns flera skäl till att jag väljer att låta februari bli en månad då jag koncentrerar mig på böcker för de yngre läsarna. Ett är att jag behöver väcka bloggen Boktips för unga, som jag inte haft ork att ägna mig så mycket åt det senaste. Något inlägg i veckan är målet och då krävs det ju att jag läser böcker för målgruppen.

I februari läser jag (kanske):

Allas vän, Emi Guner, Natur & Kultur

Asynja: Frejas svärd, Elisabeth Östnäs, Bonnier Carlsen

Böghög, Ebba Berg, Bokförlaget Hedvig

Den som måste döden dö, Linda Wahlund, Speja förlag

Den som måste livet leva, Linda Wahlund, Speja förlag

Det allra viktigaste, Hannah Arnesen, Bonnier Carlsen

De tar allt ifrån mig, Linda Jones, Bonnier Carlsen

En helt vanlig supernova, Katja Timgren, Lilla Piratförlaget

En äkta ljugis, Ingrid Olsson, Rabén & Sjögren

Fallet från Eden, E.P. Uggla, Bonnier Carlsen

Handbok för unga häxor, Håkan Westesson, Leopard förlag

Kanin, soldat, ängel, tjuv, Katrina Nannestad, Harper Collins

Kärlekspizzan, Johan Rundberg, Natur & Kultur

Losing big or losing everything, Niclas Christoffer, Bonnier Carlsen

Vi ska ju bara cykla förbi, Ellen Strömberg, Schildts & Söderström/Rabén & Sjögren

Älgkungen, Maria Hellbom, Bonnier Carlsen

2 reaktioner på ”Fokus på barn och unga i februari”

  1. De två sista på listan har jag läst och skrivit om till Forum, SWEAs nättidning. Jag gillade båda, men mest Ellen Strömberg. Jag är ju inte så förtjust i fantasy och talande djur, men om man gillar det, så är Älgkungen perfekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: