The Split säsong 3

Om du inte sett de tre säsongerna av The Split ska du inte läsa det här inlägget, utan istället se den fantastiska serien om Hannah och Nathan Stern från början. Från den första otroheten som nästan förstör dem, via fler. Ändå är The Split inte primärt en serie om otrohet, utan om kärlek , den himlastormande och den förlorade, samt rädslan inför den kärlek som kanske gör en fantastisk lycklig, eller bara olycklig. Det är också en serie om systerskap och vikten av att hålla ihop som familj oavsett vad som händer medlemmarna i den. Det finns många serier där skådespelare spelar karaktärer, men få där de faktiskt blir andra människor, The Split är en sådan serie. Vi möter inte karaktärer, utan människor och skådespelarna är fantastiska allihop.

När säsong 3 inleds har Hannah och Nathan bestämt sig för att skiljas. Att skriva under visar sig dock vara svårt och att med hjälp av sina juridiska ombud komma fram till hur de ska dela sitt gamla liv mellan sig är ännu svårare. Just nu är Nathan den som har en annan och Hannah är ensam. Det påverkar också processen, liksom det faktum att deras ekonomiska situation ser ganska olika ut. Vi får också följa Hannahs familj, de två systrarna Nina och Rose och mamma Ruth. Deras kärleksliv förändras också under seriens gång och det går minst sagt både upp och ned. Nina och Ruth arbetar på samma juristfirma som Hannah och där finns också Zander och Tyler, ett på ytan omaka par som ändå gift sig.

The Split kanske låter som en eländig serie, men främst är det en väldigt mänsklig sådan. Skaparen Abi Morgan vågar låta karaktärerna vara brutalt ärliga och det skapar en öppenhjärtlighet som är ovanlig. Det finns inget överdramatiskt ens i de hemskaste situationer, utan ett konstaterande att livet är skit ibland och så försöker de stötta varandra så gott det går. Det lågmälda är kanske det jag faller för mest och det är faktiskt uppfriskande att se en sådan serie. Så väldigt brittiskt och så väldigt bra.

Något som gör upplevelsen lite extra fin är den specialskrivna musiken av och med Olivia Broadfield. Jag har lyssnat på låtarna om och om igen här hemma. Fantastiska!


Om serien

The Split, 3 säsonger och 18 avsnitt, (2018-2022)

Skapad av Abi Morgan

Tredje säsongen finns att se på svtplay

6 reaktioner på ”The Split säsong 3”

    1. Margareta Schwartz

      Den bästa serie jag sett på länge! Den är beroendeframkallande! En bra story som har alla ingredienser och som känns äkta. Och väldigt bra skådespelare icke att förglömma. Britterna är duktiga på att hitta rätt skådespelare till de olika karaktärerna.

  1. den serien saknar jag verkligen. Nicola Walker är en favorit. jag ser allt där hon medverkar. Nathan hade jag redan från början ett horn i sidan till. men nu på slutet finner jag att jag ändrat inställning till honom. och varför ska de envisas med att skiljas? de är inte färdiga med varandra. den där nya kärleken Nathan har tycker jag inte verkar rätt för honom. jag hoppas verkligen att Christie flyttar tillbaka till Hannah

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: