Veckans kulturfråga v.39 2022

Nu är det verkligen höst på riktigt. Tiden mellan bokmässan och höstlovet brukar vara tung och sedan blir det bara värre under november. Nej, hösten är inte min tid. Däremot är hösten kulturens tid och det handlar veckans kulturfråga om.

Vilka kulturella händelser ser du fram emot i höst?

Några boksläpp ser jag lite extra fram emot och bland dem finns Leva i ditt ljus av Abdellah Taïa och Lucrezias porträtt av Maggie O’Farrell som båda kommer i oktober.

Det är alltid lite spännande med avslöjandet av årets mottagare av Nobelpriset i litteratur som i år avslöjas torsdagen den sjätte oktober. Än har jag inte börjat fundera alls på vem som kan tänkas få det. I slutet av oktober är det dags för de nominerade till Augustpriset offentliggöras och det är alltid roligt.

När det gäller tv-serier så har en av de efterlängtade redan påbörjat den andra säsongen. Jag talar om Tunna blå linjen där två av de första avsnitten i säsong 2 släppts på svtplay. I oktober kommer Spellistan, en miniserie lanseringen av Spotify med bland andra Gizem Erdogan och Edvin Endre i rollerna. Den går att se på Netflix. Jag har inte tillgång till Amazon Prime, men skulle gärna se My Policeman som har premiär där i november. Jag absolut älskade boken av Bethan Roberts, men är kanske lite tveksam till valet av Harry Styles i en av huvudrollerna. Film ser jag sällan, men jag är lite nyfiken på Lasse Hallströms nya film Hilma.

13 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.39 2022”

    1. Varenda elev läser boken just nu, tydligen megastor på TikTok troligen pga Harry Styles. Skönt att det är bra böcker de väljer ändå!

  1. Pingback: Veckans kulturfråga – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: