Just nu i september 2022

Redan september och jag fasar för höst och mörker. Än så länge går det dock att få till en stunds uteläsning och jag hoppas att det fortsätter så ett tag till. Eftersom det är månadens första lördag är det tid för en just-nu-enkät. Den besvaras även av mina forna kulturkollokollegor Helena, Ulrica och Anna.

Just nu läser jag Yani av Nora Khalil, en bok om ett kompisgäng i fortorten. Ganska bra, men inte riktigt wow. Parallellt läser jag Tjejmiddagen av Marie-Louise Marc, Bröd och mjölk av Karolina Ramqvist och BOB av Helle Helle. Tyvärr är jag lite rörig i min läsning just nu. Många böcker påbörjas, men få blir utlästa.

Just nu tittar jag på alldeles för många valrelaterade program för att kunna bedöma mina treors retoriska analyser av en partiledare på ett bra sätt. Jag börjar helt ärligt bli rätt trött på politiker. Andra säsongen av Herr Talman rekommenderas dock och den åttonde säsongen av Alla mot Alla har dragit igång. Jag har också börjat se första säsongen av Happy Valley som finns på svtplay. Bra, men mycket obehaglig.

Just nu lyssnar jag på ganska lite. Efter att ha haft Håkanmaraton varje dag under några veckor inför förra veckans konsert, är det nu rätt lite musik runt mig. Lite girl in red blir det och en del Elliott Smith, lugnt ska det vara. Gällande ljudböcker så får de stå tillbaka för radio i bilen, men jag är sugen på att lyssna på Tack för matchen av Paola Pellettieri som är lagom kort för att passa mig.

Just nu längtar jag orimligt mycket efter årets Bokmässa. Tyvärr krockar den magisterutbildning i Litteraturpedagogik som jag går med en av mässdagarna. Mycket märkligt då det är en utbildning som vänder sig till bland annat lärare och bibliotekarier, vilket även Bokmässan gör. Får se hur jag gör, men det är ungefär lika segt att missa Bokmässan som att behöva göra omexaminationer. Jag längtar också efter att sluta hosta, det har jag gjort i en månad nu.

12 reaktioner på ”Just nu i september 2022”

 1. Så konstigt att det läggs parallellt med Bokmässan! Vi ska dit hoppas jag. Jag klarar inte en minut av de där valdebatterna, det är mer att snacka skit om varandra än tala om vad man gör och vill göra. Men bra att det finns som moment i skolan!

  1. När jag mailade och frågade var svaret att de ville lägga träffen i anslutning till mässan, men att missa torsdagen är inte i anslutning för mig.

 2. Pingback: Just nu i september 2022 – • FIKTIVITETER •

 3. Ibland undrar man ju lite hur folk som planerar evenemang funderar. Men det är ju svårt att undvika krockar i programmet.

  1. Så är det, men det här är en märklig krock tycker jag. Hörde av mig till programansvarig redan i våras, men det gick inte att flytta.

 4. Pingback: Just nu i september – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

 5. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Just nu i september 2022

 6. Varje gång det kommer valdebatter på TV så byter jag kanal. Orkar inte med sandlådenivån de håller. Och så är de på allvar överraskade över att vanligt folk inte visar varandra respekt … 🤔

 7. Trist med krock! Girl in red provlyssnade jag litegrann på nån gång i somras via något tips som jag inte längre minns. Tror att jag tyckte att det var intressant men att jag inte blev helsåld men jag minns inte riktigt. 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: