Grattis till Cornelia Jakobs

Det blev den vinnare jag hoppades på och Cornelia Jakobs blir den som representerar Sverige i Turin med låten Hold me closer, som jag faktiskt tycker mycket om. Den påminner mer om bidrag från Holland, Belgien eller Frankrike och även jag också gillade Liamoos Bluffin är jag rätt glad över att vi skickar något annat än en dansant ung kille i år. Oklart hur det går i Eurovision, men Cornelia Jakobs låt växer för varje lyssning. Tredje gången hon tävlar i Melodifestivalen och hade jag varit Cornelia Jakobs skulle jag försöka glömma de två tidigare tillfällena med gruppen Love generation.

Hur gick tippandet då? Jo tack, ganska så bra faktiskt. Jag underskattade MEDINA rejält, överskattade THEOZ något, men utöver det hade jag hyfsad koll. Så här gick det i finalen (mina siffror finns inom parentes):

 1. Hold Me Closer – Cornelia Jakobs (1)
 2. Bigger Than The Universe – Anders Bagge (3)
 3. In i dimman – Medina (11)
 4. Bluffin – Liamoo (2)
 5. My Way – Tone Sekelius (4)
 6. Run To The Hills – Klara Hammarström (8)
 7. Som du vill – Theoz (5)
 8. Änglavakt – John Lundvik (9)
 9. I Can’t Get Enough – Cazzi Opeia (7)
 10. Freedom – Faith Kakembo (6)
 11. Innocent Love – Robin Bengtsson (10)
 12. Higher Power – Anna Bergendahl (12)

Gladast av allt i år är jag däremot inte för att jag fått lyssna på någon av finallåtarna, även om Cornelia Jakobs vinnarlåt åker direkt in på min spellista. Istället är jag glad över att jag upptäckt Tribe Friday. Hade jag varit 20 år yngre hade jag gjort det för länge sedan, men nu har jag äntligen gjort. Deras Shut me up var lätt årets bästa bidrag, men efter att ha lyssnat på deras övriga låtar står det klart att den ändå inte är deras bästa. Mest älskar jag kanske Talk so loud, men det är bara en av många bra låtar. Två nya låtar på spellistan är ändå ett bra facit för årets Melodifestival. Kanske kan Liamoo knipa en plats också. Möjligen.

Turin i maj alltså för Cornelia Jakobs. Det blir nog toppen det. Ingen vinnarlåt tror jag, men ett värdigt bidrag och med tanke på att alldeles för många kommer att försöka kopiera Måneskin blir det mycket troligt ett trevligt avbrott. Kanske för snygg i sammanhanget, men snyggt kan absolut nå långt.

Fina i år var också programledarna Oscar Zia och Farah Abadi. Så sympatiska och genuint trevliga. Precis vad jag behövde just nu och det är jag med säkerhet inte ensam om. Mer vänlighet och medmänsklighet åt folket, tack!

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: