Det gränsar till galenskap

För en dryg vecka sedan lyssnade jag på ett panelsamtal som en del av den magisterutbildning i litteraturpedagogik som jag just påbörjat. Inbjudna var bland annat författarna Mattias Hagberg och Martin Engberg. När jag berättade om samtalet för Anna efteråt påpekade hon att dessa två herrar har podden Det gränsar till galenskap tillsammans med Elin Boardy och Jessica Schiefauer. En podd som jag tänkt lyssna på hur många gånger som helst, då Elin arbetar på ”mitt” bibliotek och även Jessica är en bekant figur. Så kom det sig att jag i veckan lyssnat på fem avsnitt av podden och jag gillar den skarpt. Då ska sägas att jag verkligen är en kräsen poddlyssnare som nästan alltid tycker att formatet är för pladdrigt, men Det gränsar till galenskap är en genomtänkt och tillräckligt strukturerad podd som dessutom har lagom långa avsnitt.

Podden som hade premiär i maj 2021 med ett avsnitt om Fiktiva minnen har hittills fått 19 avsnitt. Jag har förutom premiäravsnittet lyssnat på de med titlarna Böcker som betytt mycket för oss (juli 2021), Skrivregler är till för att brytas (augusti 2021), Författaren som elev (augusti 2021) Tegelstenar (september 2021). Några avsnitt kvar att upptäcka alltså, men jag vågar ändå tipsa om Det gränsar till galenskap, som är en både bra och trevlig podd.

Bild: Kajsa Bergström

2 reaktioner på ”Det gränsar till galenskap”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: