Veckans kulturfråga v.46 2021

Mörker är inte min grej. Inte heller kyla, grå himmel eller regn. Vi är inne i november, därefter följer mörv (den extramånad mellan november och december som paret Berglin brukar ha med i sina kalendrar) och så blir det december. Sammantaget är det egentligen bara en fråga jag vill ha svar på just nu:

Vad är dina bästa tips för att överleva fram till julledigheten?

Jag vet ju i teorin hur jag borde göra. Gå upp tidigt och vara ute när det är ljust. I praktiken blir det inte alls så, då jag alltid är megatrött på morgonen och inte speciellt sugen på att gå ut i regnet. Det som funkar just nu är glögg, pepparkakor, lussekatter och lättsamma tv-serier. Jag har också bokat ett extra yogapass på lördag förmiddag, vilket jag rimligen kommer att ångra när jag måste gå upp tidigt. Är det något jag avskyr så är det att gå upp tidigt och då blir det ju ännu färre timmar med ljus.

Snart ska jag ge mig på julböcker och julfilmer, men tills dess har jag läst deckare för första gången på länge. Om ni inte har läst så rekommenderar jag varmt Christina Wahldéns serie om poliserna  Bluey och Jess i Darwin. Jag läste just ut Nämn inte de döda och har påbörjat Cyklonvarning där julen närmar sig. Glädjande nog kommer del tre i serien redan i januari.

 

 

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.46 2021”

    1. Januari är nästan ännu värre, men då kan det i alla fall bli några soliga dagar. November här i göteborgsområdet är så otroligt grå, mörk och regnig.

    1. Mörv är en bra beskrivning! Idag hann jag tänka att det var trevligt att solen tittade fram, innan det drog ihop sig igen och började regna.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: