You säsong 3

Jag hyser en hatkärlek till serien You som är riktigt knäpp, men också underhållande. I den tredje säsongen som just haft premiär på Netflix blir det galnare än någonsin, samtidigt som fonden är ett väldigt normalt förortsliv. Joe och Love flyttar till den idylliska förorten Madre Linda, där kolhydrater ses som ett gift och där alla är vackra, vältränade och lyckliga. Sonen Henry är den som förenar de två våldsamma och rätt obehagliga karaktärerna som Joe och Love ändå är. Inte konstigt då att deras äktenskap har sina utmaningar.

Det där att leva lyckliga tills döden skiljer dem åt är inte det enklaste, men de gör i alla fall ett försök att skapa sig ett nytt, bättre liv. Joe får ett jobb på biblioteket och Love startar ett bageri. De börjar umgås med grannarna och allt verkar bra. Tills Joe och grannfrun Nathalie börjar flirta och Love försöker lösa det hela med att mörda Nathalie. Vi vet sedan tidigare säsonger att våld är något som både Joe och Love tar till vid behov och då främst för att kontrollera eller skydda någon de älskar. Deras kärlek är inte riktigt som alla andras och om några symboliserar ett par som varken kan leva ihop eller vara isär är det paret Goldberg-Quinn.

Nytt bostadsområde och nytt liv betyder också nya karaktärer och här blev jag extra glad över att se Scott Speedman som grannen Matthew Engler, gift med säsongens första offer Nathalie. Även om de inte verkar ha haft något speciellt bra förhållande blir han självklart nedbruten av hennes död och helt besatt på att få reda på vad som hänt. Hans styvson Theo Engler (Dylan Arnold) spelar också en viktig roll i den tredje säsongen, liksom Joes chef Marienne (Tati Gabrielle). Vi får också veta mer om Joes barndom och förstår lite mer vad som gjort honom så märklig.

Tredje säsongen av You lär inte göra några fans besvikna. Det är brutalt och galet, men samtidigt tillåts karaktärerna från tidigare säsonger utvecklas. Förutom en liten svacka i mitten håller avsnitten hög kvalitet och med tanke på slutets rejäla cliffhanger är jag glad över att en fjärde säsong redan är bekräftad. Frågan är hur mycket Caroline Kepnes kommer att vara inblandad i den med tanke på att det inte finns någon fjärde bok och att den tredje säsongen verkar ha förhållit sig ganska fri gentemot den tredje boken i serien.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: