Veckans kulturfråga v.41 2021

Årets Nobelpris i litteratur gick till Abdulrazak Gurnah från Zanzibar. När han föddes 1948 var ön ett brittiskt protektorat som blev självständigt 1963 och tillsammans med Tanganyika bildade landet Tanzania 1964. För mig är litteratur ett bra sätt att resa utan att behöva lämna hemmet och just litteratur om och från Afrika står i centrum idag. Veckans kulturfråga lyder:

Vilken författare som skriver om Afrika är din favorit?

Jag håller just nu på att lyssna på Mia Kankimäkis bok Kvinnor jag tänker på om natten. Den handlar om resande kvinnor och flera av dem, som Karen Blixen och Mary Kingsley, som reste och levde i olika delar av den väldiga kontinenten.

Två av de böcker jag lärt mig mest av är Allt går sönder av Chinua Achebe och En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie. Jag fascinerades också av J M Coetzees Onåd, liksom av Born a crime av Trevor Noah.

11 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.41 2021”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: