Veckans kulturfråga v.38 2021

I september har jag extra fokus på att läsa böcker av nordiska författare inför Bokmässan. Allt jag läser kommer inte att handla just om författare som kommer till mässan, men visst är det extra roligt att lyssna på författarsamtal om böcker man läst. Veckans kulturfråga handlar däremot om vilka nordiska författare som helst och som vanligt fattar jag om det är svårt att begränsa sig till en. Gör inte det i så fall.

Vem är din favorit bland författare från Norden?

Det finns få författare som jag verkligen älskar så mycket att jag läst allt, men jag väljer idag att lyfta fram en författare som gjort ordentligt avtryck, nämligen Märta Tikkanen. Hennes Århundradets kärlekssaga har jag läst hur många gånger som helst och jag tycker också mycket om hennes Män kan inte våldtas. För några år sedan var hon på Bokmässan och hela hennes varelse imponerar. Tikkanen har självklart skrivit mycket mer än så och det har också skrivits böcker om henne. Bland annat Borde hålla käft av Johanna Holmström (en annan nordisk favoritförfattare), som ledde till en del kontroverser kring brev som författaren fått tillgång till, men inte använt på det sätt Tikkanen räknat med. Samma år (2020) kom också De oerhörda orden av fil. dr Siv Storå, nära vän till Märta Tikkanen.

Idag är det kommentarsfältet som gäller. Tyckte inte att det funkade riktigt med Inlinkz och så många är det inte som svarar att det blir något problem att hitta svaren i kommentarerna. Fint ser det ut, men i alla fall för mig var länkarna sega. Hoppas att ni svarar ändå och ger mig riktigt fina tips!

 

9 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.38 2021”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: