Nordiskt i september

Jag hade egentligen inte tänkt ha någon månadsutmaning på ett tag, men eftersom jag vill läsa nordiskt inför Bokmässan får det ändå bli ett sådant fokus i september. Några av författarna på listan kommer till mässan, medan andra ”bara” har skrivit böcker som lockar. Några böcker är nya, medan andra är sådana jag tänkt läsa länge. Vilka som blir lästa återstår att se.

Så här ser i alla fall listan ut:

Byn, Ragnar Jónasson, Modernista

Får jag följa med dig hem, Marie Aubert, Wahlström & Widstrand

Homo Sapienne, Nviaq Korneliussen, Leopard förlag

Hummerns sköld, Charlotta Albertine Minor, Wahlström & Widstrand *

Hundratvå år av ensamhet, Joakim Pirinen, Kaunitz-Olsson *

Kaptenen och Ann Barbara, Ida Jessen, Historiska media

Kräldjursmemoarer, Silje Ulstein, Wahlström & Widstrand

Kvinnor jag tänker på om natten, Mia Kankimäki, Wahlström & Widstrand

Pengar på fickan, Asta Olivia Nordenhof, Norstedts förlag

Przewalskis häst, Maja Lunde, Natur & Kultur *

Tiranas hjärta, Pajtim Statovci, Norstedts förlag (nya boken Kungarnas land släpps i oktober) *

Är mor död, Vigdis Hjorth, Natur & Kultur *

 

Har ni fler tips på nya, nordiska böcker jag borde läsa?

 

* Kommer till Bokmässan

3 reaktioner på ”Nordiskt i september”

  1. Du skämtar! Jag flyttade precis fram dagens blogginlägg till söndag eftersom jag skrev om ABBA igår. Vad handel det om? En nordisk utmaning 🙂 Då får vi hänga på varandra helt enkelt. Jag lägger in en länk till dig.

  2. Pingback: Veckans kulturfråga v.38 2021 – enligt O

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: