Vinnaren av Women’s Prize for Fiction 2021

Igår avslöjades vem som tilldelats Women’s Prize for Fiction 2021 och det blev Susanna Clarke som prisades för sin senaste bok Piranesi. Clarke debuterade 2004 med Jonathan Strange och Mr Norell, som kom på svenska året därefter. Jag har inte läst och lockas inte. Nu är hon alltså tillbaka efter många år med Piranesi som beskrivs som fantasifylld berättelse om Piranesi som bor i “the House” och träffar sin vän “the Other” på tisdagar och fredagar. Ibland besöker han “the Dead” med gåvor.

Ett stort grattis till Susanna Clarke är självklart på sin plats och vinnarna av Women’s Prize for Fiction brukar vara läsvärda. Helt ärligt är det ändå så att Piranesi är den bok av alla på årets långa lista som jag är minst sugen på att läsa. Den har dock fått mycket fin kritik och jag är absolut beredd att omvärdera.

3 reaktioner på ”Vinnaren av Women’s Prize for Fiction 2021”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: