Veckans kulturfråga v. 27 2021

Nu är det juli och sommaren är här på riktigt. Idag vill jag veta hur din sommarläsning ser ut.

Vad planerar du att läsa i sommar?

 

Under året har jag haft månadsteman, men det har jag faktiskt inte tänkt ha i juli. Istället är det fri läsning som gäller, men i bakhuvudet finns så klart att jag ska hinna läsa det jag inte orkat under terminen. På listan står bland annat följande trio bestående av pristagare:

Den underjordiska järnvägen, Colson Whitehead

Shuggie Bain, Douglas Stuart

Obehaget om kvällarna, Marieke Lucas Rijneveld

12 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 27 2021”

  1. Bengt Erik Eriksson

    Mitt tema den här sommaren är Denise Mina – och därmed Glasgow. Jag koncentrerar mig på hennes bokserier och är färdig med Garnethill- trilogin, är nu i mitten av de tre böckerna om Paddy Meehan och har sedan de fem böckerna om Alex Morrow kvar till augusti och början av september. Denise Mina är, tycker jag, en imponerande samhällsskildrare som verkligen kan sätta livsvillkor, klasskillnader, könsideologier och mellanmänskliga maktspel under blixtbelysning, allt med en bakgrund i Skottland under de senaste 30 eller 40 åren. I allt det råa och utsatta finns det också mycket värme, solidaritet, humor och medkännande i Denise Minas böcker. Hon är en stor berättare.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: