Veckans kulturfråga v.17 2021

Årets Bok är ett litteraturpris som delas ut till en bok utgiven på svenska som anses vara bra och välskriven och dessutom nått en stor publik. Bakom priset står Bonnier Bokklubbar och efter att en jury utsett tolv nominerade är det dags för läsarna att utse vinnaren. Årets tolv nominerade avslöjades igår och nu undrar jag självklart om ni tycker att rätt böcker nominerades.

Vilka favoriter har du bland de nominerade till Årets Bok 2021?

Vilka böcker saknar du bland de nominerade?

 

Jag är glad att Christoffer Carlsson nomineras för sin fantastiska Brinn mig en sol och även att Stöld av Ann-Helén Laestadius finns med. Det trodde jag nog inte riktigt. Faktiskt är det ovanligt många nominerade jag vill läsa i år.

Tråkigt däremot att Den sista migrationen av Charlotte McConaghy från Lavender Lit inte nominerades. Hade också gärna sett Caroline Säfstrands fina Klubben för lyckliga slutpå listan.

13 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.17 2021”

  1. Håller med dig om de två som du nämner, jag saknade också Goda grannar av Mattias Edvardsson och kanske också När bergen sjunger för att få lite större geografisk bredd.

    1. Goda grannar fanns med länge på min lista, men även om den är bra fick den plockas bort. När bergen sjunger är jag nyfiken på. Tyckte trots allt att listan var bra mycket mer varierad än den brukar vara och förvånades av vissa val.

  2. Pingback: Årets bok 2021 – Tant Augustas tekopp

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d