Veckans kulturfråga v.51 2020

Visserligen är året inte riktigt slut ännu, men trots det vill jag att du blickar tillbaka till de böcker du läst under året och sedan svarar på frågan:

Vilka är de bästa böcker du läst i år?

 

Välj en, två eller flera.

Jag kan definitivt inte begränsa mig till en och vill lyfta en handfull titlar. Bäst i år var nog ändå Frankissstein av Jeanette Winterson, tätt följd av Min syster, seriemördaren av Oyinkan Braithwaite och Rodham av Curtis Sittenfeld. Inte helt ny, men riktigt bra var Anteckningar av Tua Forsström och bästa ungdomsbok var En stark nolla av Sara Lövestam.

17 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.51 2020”

 1. Bengt Erik Eriksson

  Enkelt! Bikupan av Sarah Crossan och Hamnet av Maggie O´Farrell. Vem som är etta och tvåa skulle jag däremot aldrig våga mig på att säga. Två helt nödvändiga böcker, helt enkelt.

  1. Bikupan tyckte jag mycket om och Hamnet ser jag verkligen fram emot att läsa. Påbörjade den för ett tag sedan, men sedan tog terminsspurten på jobbet vid och jag planerar att läsa den i sin helhet när jag går på ledighet.

 2. Samlade verk av Lydia Sandgren. Ville bara fortsätta läsa, men ville samtidigt inte att boken skulle ta slut. Trots att jag läste den i somras tänker jag ofta på den.

  1. Den tyckte jag också om. Faktiskt är den nästan ännu bättre nu efter några månader än den var när jag läste den. Tänker ofta på karaktärerna.

 3. Året är ju inte slut än, och det blir summerande inlägg i slutet av december 🙂 Men den bästa boken hittills har varit Monica Magnus 1966 av Ulrika Ewerman. Och jag kan tro att den kommer att stå högst på listan även i slutet av året.

  1. Nej, det är ju några veckor kvar och jag hoppas hinna läsa några potentiella favoriter under ledigheten. Monica Magnus 1966 har inte lockat innan, men nu blir jag nyfiken!

  1. Sittenfeld är lite ojämn och vad jag förstår också något av en vattendelare. Jag tycker om hennes böcker och tycker att hon har en hög lägstanivå.

   1. Jag ville verkligen läsa klart Rodham, men stod inte ut med den usla översättningen. Kanske borde jag ha läst den på engelska?

    1. Störde mig också på översättningen, men var för snål för att köpa en engelsk version. Översättningen av Frankissstein är däremot riktigt bra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d