De fyra elementen i en kulturell fyrväppling

Kulturkollo ägnar vi oss åt de fyra elementen och Carolina har fixat utmaningen som går ut på att skapa en kulturell fyrväppling.

  • en film du associerar med ett av de fyra elementen
  • en bok du associerar med ett annat av de fyra elementen
  • musik du associerar med ett tredje och
  • en tv-serie du associerar med det fjärde elementet

 

Det tog lite tid ska sägas (tänkte ett tag ta Earth wind and fire på tre av dem), men så här blev det.

Det stora blå är min ultimata vattenfilm. Så himla fin. Måste nästan se om den.

Fatta eld är andra delen i Hungerspelstrilogin. Boken där det står klart att det inte räckte att överleva en omgång.

En stund på jorden med Laleh får symbolisera jord, även om det kanske är lite långsökt.

I tv-serien 13 skäl varför behandlar Hannah ofta som luft av de hon trodde var hennes vänner. En riktigt bra och stark tv-serie baserad på en riktigt bra bok.

 

Men så glömde jag till slut av Earth wind and fire helt, så det får bli en bonuslåt.

 

14 reaktioner på ”De fyra elementen i en kulturell fyrväppling”

  1. Haha vi fick samma association till Earth, Wind & Fire!

    Gillar även dina andra associationer! Tycker Hungerspelen är jättebra, men har inte sett Fatta eld. Den ska ses!

  2. Gillar de tre av dina val som jag sett, läst och hört. I vuxen ålder har jag blivit överraskad flera gånger av hur bra jag tycker att filmer och böcker för YA är, som Hungerspelen. Den serien är väl egentligen riktad till ungdomar och unga vuxna, dit jag inte räknas, ändå måste jag se alla tre filmerna och tyckte att de var väldigt bra. 13 skäl varför har jag inte sett, men det har min trettonåring och hon tyckte att den var väldigt bra. Jag måste också försöka hinna se den.

    1. 13 skäl varför är riktigt bra och riktigt obehaglig. Tv-serien var väldigt explicit, men väldigt stark. Det jag brukar gilla med YA är att författarna vågar ta ut svängarna mer både gällande språk och innehåll än i böcker för vuxna. I alla fall böcker som ska sälja.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: