Fransk februari

Mina elever läser och jag också. Just idag bestämde vi oss för en lugn lektion och en chans för dem att fastna i de böcker de just lånat. Själv har jag valt Kiffe kiffe imorgon av Faïza Guènes, en bok jag tänkt läsa länge. Det fick mig att fundera på varför jag läst så få franska böcker det senaste. Frankrike brukar vara ett av de länder jag läst flest böcker från när årets läsning summeras, efter Sverige, Storbritannien och USA, men 2017 var endast ynka 1% av de böcker jag läste skrivna av franska författare, vilket innebar 3 böcker. För att förbättra den franska statistiken utlyser jag därför fransk februari och jag inser att en kort månad inte kommer att innebära hur mycket läsning som helst, men några böcker ska det allt bli.

Häng gärna på om ni vill, så sammanställer jag en fransk tipslista i slutet av månaden.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: