De nominerade till Borås tidnings debutantpris

Igår avslöjades de nominerade till Borås tidnings debutantpris. Några författare känns igen, medan andra är för mig okända. Tyvärr har jag ännu inte läst någon av titlarna, men planen är att ändra på det.

Isabelle Ståhls debutbok Just nu är jag här har varit en riktig snackis sedan den kom ut. Ståhl nominerades också till Augustpriset. Jag lägger till denna författare till årets Boktolva för att faktiskt få tummen ur att läsa.

David Väyrynen nomineras för sin poesidebut Marken, som absolut skulle kunna vara något för mig. Mer poesi år folket.

Linus de Faires roman Boken om Yousef om Yousef al-Khayal som sitter i isoleringscell i ett fängelse i Roumieh, anklagad för delaktighet i mordet på Libanons premiärminister, låter definitivt riktigt intressant.

Viktoria Jäderling har skrivit novellsamlingen Åh Lunargatan, som jag inte hört talas om. Är som vanligt skeptisk när det kommer till novellsamlingar, men det här verkar vara en samling som bildar någon slags helhet, så kanske ändå.

Agnes Lidbecks debutroman Finna sig har jag hört mycket gott om och många tippade att den skulle nominerats till Augustpriset. Jag vill definitivt läsa.

 

 

2 reaktioner på ”De nominerade till Borås tidnings debutantpris”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: