Ugglan dödar bara om natten

Om man läser en bra deckare och det finns en till i samma serie ute är det självklart bäst att bara fortsätta läsa. Så gjorde jag med Samuel Bjørks serie. Så fort jag läst sista sidan i Det hänger en ängel ensam i skogen började jag på Ugglan dödar bara om natten. Mest för att jag inte var redo att släppa Munch och hans team.

I andra boken hittas liket av en ung flicka i skogen. Runt henne ligger fjädrar som ser ut att komma från en uggla. I centrum av handlingen står ett hem för ungdomar i centrum. Ungdomar som inte har någon annan och/eller som behöver en lugn plats att bo på och en hackare som hittar märkliga saker på det mörka nätet. I Munchs team finns en mer laglig hackare, Gabriel Mørk, som i den här boken blev en riktig favorit.

Även Samuel Bjørks andra bok är riktigt bra. Jag blev inte lika knockad som av debutdeckaren, till och med lite irriterad på vissa saker, men jag står fast vid att jag fått en ny deckarfavorit. Nu hoppas jag att Bjørk återvänder till Munch, Krüger, Mørk och de andra riktigt snart.

5 reaktioner på ”Ugglan dödar bara om natten”

  1. De är så bra böckerna i serien, jag hittade till dem innan mässan förra året eftersom författaren skulle komma. Namnet är en pseudonym för en relativt välkänd norsk musiker och när jag fick reda på det så tycker jag att det finns ngt musikaliskt över språket. Jag gillade det mycket!

    1. Läste att det var en pseudonym, men hade inte hört talas om musiker. Kanske vore kul att lyssna. Har du gjort det?

  2. Har läst eller rättare sagt lyssnat på den första och tänkt ta itu med den andra men det har inte blivit av än. Så mycket böcker en vill läsa…. 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: