Tematrio om saker i hav och annat vatten

Lyran vill att vi nämner tre böcker som handlar om saker i och från havet eller någon annan form av vatten. Onekligen lite klurigt.

Musselstranden av Marie Hermanson utspelar sig på västkusten med havet som iakttagare. En mycket fin bok som jag är glad att jag läste om.

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski utspelar sig förvisso under en isstorm och har egentligen ingenting med hav att göra. Vatten finns dock hos fiskarna, även de som inte simmar i just havet.

Döden och pingvinen av Andrej Kurkov är en absurd och actionfylld berättelse om en man och en pingvin. Inget hav i sikte här heller, men visst finns det pingviner i sådana.

 

7 reaktioner på ”Tematrio om saker i hav och annat vatten”

  1. Musselstranden tyckte jag om men de andra böckerna har jag inte läst. Döden och pingvinen låter intressant. Jag gillar absurda historier lite till och från.

  2. Musselstranden var det länge sedan jag läste, men minns den som riktigt bra! Inte lika förtjust i Fiskar ändrar riktning i kallt vatten. Känner inte alls till den sista titeln, men actionfylld berättelse lät ju spännande. 🙂

    1. Jag tyckte om fiskboken! Gillar böcker som utspelar sig i hyreshus, när många grannar möts. Döden och pingvinen liknar ingen annan bok jag läst, men den var rätt kul.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: