enligt O

Tankar från en bokberoende

Olikhetsutmaningen: nytt och gammalt

Dags för en ny veckoumaning som jag valt att kalla för olikhetsutmaningen. Varje vecka presenterar jag ett motsatspar och jag vill att ni skriver om två böcker, filmer, tv-serier, författare eller andra kulturella företeelser som passar in på orden. Lätt som en plätt!

Idag handlar det om något nytt och något gammalt, vilket passar bra då vi skriver om 90-tal på Kulturkollo, något som också smittat av sig på den här bloggen.

Det som är nytt får representeras av Våra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland, som jag läste för några veckor sedan, men skrev om nyss. Ligger löjligt mycket efter med mina inlägg om lästa böcker. En fin kärlekssaga med mycket svärta.

Något gammalt blir Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström som är en av mina absoluta favoritböcker och faktiskt extra aktuell i år, då det är 100 år sedan författaren föddes. Även den här kan väl ändå kategoriseras som en fin kärlekssaga med mycket svärta.

Det här var mina två böcker, lika och olika.

Nu ser jag fram emot att läsa era svar om nytt och gammalt i kuturen. Svara i en kommentar eller i din blogg, på instagram eller något annat passande ställe. Lämna dock gärna en kommentar och/eller länka/tagga så att vi andra hittar dina svar.

Lycka till!

 

Föregående

En lång lista på Internationella kvinnodagen

Nästa

Sandra Beijer om skrivande och reklam

10 kommentarer

 1. Jag är inte helt 100 på att jag förstod utmaningen, men jag gav den en tolkning och här är mitt svar:
  http://skrivrobert.blogspot.se/2017/03/olikhetsutmaningen-nytt-och-gammalt.html

 2. roligt med ny utmaning. känner inte till din första bok. Fogelström vore det dags att läsa om
  här kommer mitt svar: en bok från2016 och en från 1843/1848
  http://mrscalloway.blogspot.se/2017/03/olikhetsutmaningen-nytt-och-gammalt.html

 3. Här kommer min tolkning av något nytt något gammalt

  http://mittbokintresse.blogspot.se/2017/03/olikhetsutmaningen.html

 4. Fogelströms stadsserie är helt fantastisk.

  Här kommer mitt svar:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2017/03/olikhetsutmaningen-nytt-och-gammalt.html

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: