Veckans ord på Y: Mina svar

Dags för bokstaven Y och fem ord som börjar på denna bokstav. Här kommer mina svar.

En styck begåvad yngling är helt klart Christoffer Carlsson. Senaste boken jag läste av honom var ungdomsbokenOktober är den kallaste månadenMin favorit är nog fortfarande Den enögda kaninen men jag tycker också om hans serie om Leo Junker. Senaste har jag faktiskt inte läst ännu. Måste åtgärdas.

Ibland när jag känner mig riktigt ynklig vill jag läsa böcker som får mig att må bra. En författare som skriver sådana är Lucy Dillon. Senaste boken All I ever wanted var riktigt söt.

Tidsklyftan av Jeanette Winterson är verkligen en ypperlig bok. Läs den om du inte redan gjort det.

Martina Montelius är en författare som gör mig alldeles yr. Hennes tankar virvlar verkligen okontrollerat. Jag är väldigt nyfiken på hennes nya bok Ibland är man lessen ibland är man glad.

De nya pockettgåvorna av fjorton titlar samlade i sju böcker skrivna av Selma Lagerlöf, med omslag bestående av vackra mönster gjorda av systrarna Jobs, har både vacker yta och även bra innehåll. Jag blir helt klart sugen på att både äga och läsa. Jag har en del titlar kvar att läsa av Lagerlöf. Min favorit gällande både utsidan och insidan är utan tvekan En herrgårdssägen, men Gösta Berlings saga är också väldans fin.

 

3 reaktioner på ”Veckans ord på Y: Mina svar”

  1. Ingen Ylva? Men YR är mina initialer. Lucy Dillon skriver mysiga böcker! Ja, de nya Lagerlöf är så himla fina!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: