Dillons nya är riktigt fin

Lucy Dillons nya bok All I ever wanted har alla ingredienser en Dillon-bok ska ha. Ett olyckligt äktenskap, några hundar, renoveringar och nya möjligheter. Caitlin och Patrick har det lite knackligt och när Patrick får ett jobb lång hemifrån och vill flytta slutar det istället med att de separerar. Självklart vill Patrick träffa barnen Joel och Nancy regelbundet, men han bor långt bort och de är för små för att resa själva. Istället ringer Patrick sin syster Eva som bor i Longhampton och hon går med på att låta honom och barnen bo där varannan helg.

Longhampton är Dillons egenskapade småstad, där hennes böcker brukar utspela sig. Det är till exempel där Anna har sin bokaffär och den får vi återse nu om än i lite mindre utsträckning än jag hoppades. Men det är alltid trevligt att återse Longhampton och Eva är en av de trevligaste karaktärer Dillon skapat.

Eva har varit gift med en känd skådespelare, men är sedan några år änka. Hon bor i ett väldigt fint, men kanske inte så barnvänligt hus, med sina två hundar. När Caitlin kör dit barnen första gången har de bestämt att hela familjen ska stanna över helgen, då barnen ännu inte vet att föräldrarna separerat. De tror att det hela bara handlar om Patricks nya jobb. Speciellt Nancy har reagerat väldigt dåligt på det faktum att Patrick inte bor hemma längre och hon har slutat prata utanför hemmet. Faktiskt pratar hon väldigt lite även där.

Första helgen blir inte direkt lyckad, men ju mer Eva träffar barnen, desto viktigare blir de för henne. Själv har hon alltid önskat sig barn, men hon och maken Mick hade bestämt att inte skaffa några. Det gör att hon nu är väldigt ensam. Ensamheten minskar dock när den familj hon faktiskt har kommer närmare.

All I ever wanted är en av Dillons finaste böcker. Många trevliga karaktärer och en härlig miljö. En del av boken bestär av Micks dagböcker, som ett förlag vill ge ut och de ger ännu ett perspektiv till historien. En perfekt bok att njuta av i mörka, dystra januari.

3 reaktioner på ”Dillons nya är riktigt fin”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: