En oväntad favorit

När jag började läsa Big little lies av Liane Moriarty förväntade jag mig något helt annat än vad jag fick. Det blev en bättre läsupplevelse än jag tänkt mig och en riktigt annorlunda och snyggt komponerad bok. Faktiskt så bra att jag köpte hennes Truly, madly, guilty.

Redan från början vet vi att något hemskt händer under en föräldrakväll i den lokala skolans lokaler. Villaförorten Pirriwee är ett lugnt och fint ställe, men konflikter finns det helt klart.

Det hela inleddes under en annan skolaktivitet i början av läsåret. Jane, en nyinflyttad ung mamma och hennes son Ziggy hamnar i centrum när en flicka berättar att Ziggy slagit henne. Mobbingen tycks fortsätta under terminen och självklart blir flickans mamma vansinnig. Faktiskt så vansinnig att hon förbjuder sin dotter att leka med Ziggy, något som fler föräldrar hänger på.

Handlingen kretsar kring tre mammor. Den nyinflyttade Jane och vännerna Madeleine och Celeste, som tar henne under sina vingar. Det är tre väldigt olika kvinnor och vi får veta mer och mer om dem. Små och stora hemligheter avslöjas och det som skulle kunna bli banalt och snaskigt, blir något helt annat när Moriarty skriver. Hon portionerar ut ledtrådar i ett lagom tempo och trots att jag ibland räknat ut i förväg hur det hela hänger ihop, blir jag inte sällan överraskad.

Big little lies finns på svenska och heter då Stora små lögner, ännu märkligare titel i översättning måste jag säga. Hur som helst är det en underhållande och välskriven bok som passade perfekt att sträckläsa under ledigheten.

8 reaktioner på ”En oväntad favorit”

  1. Gillade hennes böcker. Passade bra när jag var på ”bokmölarhumör”. Betydligt mindre platt läsupplevelse än befarad.

  2. Håller på med denna parallellt med Hennes nya namn. Två toppenböcker så här långt. Blir nog svårt att läsa annat sedan.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: