En händelserik dag

  
Det känns alltid skumt när en dag utspelar sig på två platser långt ifrån varandra. Som idag, då jag gick till jobbet som vanligt om än med en resväska som sällskap och sedan drog till Landvetter. På eftermiddagen landade jag och Anna i Amsterdam, en stad som jag inte varit i sedan jag var barn och inte har någon som helst relation till. Efter första titten måste jag säga att jag gillar det jag sett, även om jag redan svurit en del över galna cyklister och ömsom fnittrat och chockerats av cannabisglass och diverse bakverk med samma ingrediens som saluförs öppet.

Vi har hunnit med en titt på kyrkan som figurerar i Miniatyrmakaren, flanerat över broar (men inga torg), ätit god mat med tillhörande god dryck och varit på museet i huset där Anne Frank och hennes familj gömde sig. En stark upplevelse. Så märkligt att vara där hon befann sig under flera år. Det var länge sedan jag läste hennes dagbok och jag blev sugen på att läsa den igen. Läs gärna Helenas inlägg på Kulturkollo om Anne och vikten av symboler.

Dagen har bjudit på strålande sol och den får gärna stanna kvar. Tyvärr verkar det som att morgondagen ska bli molnig och sedan väntar regn. Helt okej om den prognosen ändras.

Imorgon anländer fler boknördar hit. Det ser jag fram emot.

3 reaktioner på ”En händelserik dag”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: