Tematrio – Kungligheter

tematrio

När det nu fötts en ny prins känns det passande att hänga på veckans tematrio hos Lyran om just kungligheter.

Bo Vilhelm Olsson försvinner från sitt hem och förflyttas till Landet i Fjärran, där hans pappa är kung. Där blir Bo istället Mio och träffar vännen Jum-Jum. Tillsammans besegrar de den grymme Riddar Kato. Mio min Mio är en av mina favoriter av Astrid Lindgren.

Jag absolut älskade Frances Hodgson Burnetts bok En liten prinsessa om Sarah som förlorar sin far och sin status. Hon blir i det närmaste slav och jag grät floder över hennes hemska öde. Tårarna förvandlades i slutet till glädjetårar.

I Per Gustavssons Så gör prinsessor får vi möta en speciell och personlig prinsessa. Grabbarna O älskade boken och roligast var att välja klänningar, skor och smycken ur prinsessans gigantiska garderob.

2 reaktioner på ”Tematrio – Kungligheter”

  1. Mio min Mio var en av mina favoriter bland Astrid Lindgrens verk 🙂 Den och Bröderna Lejonhjärta älskade jag.

    De andra två blir jag nyfiken på. Har för mig att Så gör prinsessor omnämndes en hel del i en bok jag läste nyligen, Rosa: Den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson, men jag minns inte helt hundra. Det verkar vara en bra bok i alla fall.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: