Man Booker Prize International 2016

7cf8fd7c-1256-4bb7-b03c-7649aa01626e

Den korta listan för Man Booker Prize International 2016 har presenterats. Priset har delats ut sex gånger tidigare och bland vinnarna finns Chinua Achebe (2005) och Alice Munro (2009). Årets vinnare presenteras 16/5 och i år har översättarna lyfts fram lite extra.

De här böckerna finns på korta listan med förlag, författare och översättare:

A General Theory of Oblivion (Harvill Secker), José Eduardo Agualusa (Angola), Daniel Hahn (UK)

The Story of the Lost Child (Europa Editions), Elena Ferrante (Italy), Ann Goldstein (USA)

The Vegetarian (Portobello Books), Han Kang (South Korea), Deborah Smith (UK)

A Strangeness in My Mind (Faber & Faber), Orhan Pamuk (Turkey), Ekin Oklap (Turkey)

A Whole Life (Picador), Robert Seethaler (Austria), Charlotte Collins (UK)

The Four Books (Chatto & Windus), Yan Lianke  (China), Carlos Rojas (USA)

 

Just nu läser jag Elena Ferrantes första bok om Elena och Lila och visst skulle det vara roligt om hon vann. Frågan är då vem som tar emot priset, med tanke på att Ferrante är en ännu hemlig pseudonym.

Orhan Pamuk tillhör de författare jag verkligen borde läsa något av, men det har ännu inte blivit av. Vinner han ska jag göra det. Mest sugen blir jag dock på The Vegetarian, inte bara för det fantastiska omslaget. A whole life verkar vara en riktig succé och kommer snart på svenska. Den lockar dock sådär. Hans förra bok Tobakshandlaren låter bättre.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: