En söndagssmakbit av Elly Griffiths

the-woman-in-blue

Just nu läser jag den åttonde och senaste boken om Ruth Galloway av Elly Griffiths. Den heter The Woman in blue och handlar om hur en död kvinna hittas död på en kyrkogård. Bland annat.

Som vanligt är det som att träffa en gammal kär vän att återse Ruth och de andra. På uppfodran av Flukten fra virkeligheten  bjuder jag på en smakbit om Ruths bok, som handlar om det som hände i förra boken. Härligt meta.

Three years ago she wrote a book called The Tomb of the Raven King about a dig in Lancashire. Rather to her surprise, she acquired  publisher, an editor and something called a ’two-book deal’. Now she is desperately trying to write the second book, about a Bronze Age dig in Norfolk which became inextricably tangled up with the discovery of a body from the Second World War. The first book came easily, partly because no one was waiting to read it (Ruth dreads the cheery ’Hi there’ emails from her editor, Javier).

 

Jag har läst knappt halva boken och det är absolut en bra bok så här långt. Inget behov av Ruth i utredningen ännu dock, så något gammalt dyker nog upp snart. Jag läser inte den har bokserien för spänningen, utan för persongalleriet.

 

 

 

7 reaktioner på ”En söndagssmakbit av Elly Griffiths”

  1. Jag har egentligen bara ett problem med böckerna om Ruth; jag glömmer hela tiden bort att jag har ett brott att lösa 🙂

  2. Griffiths är en sådan där deckarförfattare jag är nyfiken på, trots att jag brukar undvika deckarförfattare. Tack för smakbiten! 🙂

    1. Väldigt oblodiga deckare, mycket fokus på arkeologi och allt som rör karaktärernas privatliv. Dessutom härliga miljöer. Tycker att du ska testa!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: