Dagens dam i december del 23

Skärmklipp 2015-12-21 19.20.13

Seinabo Sey kom in i mitt liv ganska nyss i och med sitt sommarprogram, som bland annat handlade om att inte passa in i normen. Programmet är viktigt för alla att lyssna på. Själv tycker jag att jag försöker att inte vara fördomsfull, men det är sjukt svårt. Det kräver till exempel en vilja att verkligen förstå andra människor och deras utsatthet. Seinabo Sey lärde mig en hel del genom sitt program.

Seinabo Sey föddes 1990 i Stockholm, bodde under en persiod av sitt liv i Gambia och flyttade sedan till Halmstad. På gymnasiet gick hon på Fryshusets gymnasium i Stockholm. Cirkeln sluten. Något säger mig dock att den kärlek Sey förmedlade till Gambia i sitt sommarprogram och den nyfikenhet på livet och världen hon verkar ha, kommer att göra att hon flyger några varv runt jorden innan cirkeln är sluten på riktigt.

2015 har på många sätt varit Seinabo Seys år. Visserligen blev hon utsedd till 2014 års nykomling på Grammisgalan, men det är med albumet Pretend, som hon slagit igenom på allvar. Enligt många kritiker är det årets bästa album och trots att jag inte lyssnat på den riktigt koncentrerat (ni vet genom att verkligen lyssna och samtidigt läsa texter, som man gjorde på den gamla goda tiden) håller jag med om att musiken är något extra.

För den breda (eller ja, kanske en annan än den hon brukar nå) publiken tror jag att hon fick ett genombrott då hon uppträdde under Nobelfesten och även på Nobelkonserten i Oslo. Jag tror personligen att hon kan gå hur långt som helst.

sey

Foto: Eva Tedesjö

1 reaktion på ”Dagens dam i december del 23”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: