En riktigt söt julbok

christmas-wishes-and-mistletoe-kisses

Till och med en hårdhudad julskeptiker som jag charmades av Christmas wishes and mistletoe kisses av Jenny Hale. En mysig historia om den ensamstående mamman Abbey, som jobbar som sjuksköterska åt en gammal dam. Då damens sonson behöver en inredningsarkitekt rekommenderar hon Abbey och självklart får hon uppdraget. Sonsonen Nick är rik, nyskild och olycklig. Han jobbar dygnet runt med att få sin döde pappas företag att växa och har absolut ingen tid över för livet i övrigt. Nu ska han bjuda hela familjen på julfest och vill förvandla sitt opersonliga jättehus till ett hem.

Abey har aldrig haft ett så stort inredningsuppdrag och är ganska nervös, men mest förväntansfull. Hon jobbar all ledig tid och tar ibland med sonen Max till det stora huset. Själklart blir hon och Nick vänner och självklart gillar Nick och Max varandra, men det här är mer än en förutsägbar sliskbok, även om den är rätt förutsägbar och ibland lite sliskig. Mest av allt är det en varm och trevlig bok om en ovanligt händelserik och härlig julförberedelse.

Jenny Hale har skrivit fler julböcker, men också en del andra titlar. Hon känns som en pålitlig feelgoodförfattare, men kanske behöver jag läsa något mer för att riktigt vara säker på det.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: