Dagens dam i december del 15

Skärmklipp 2015-12-10 16.53.22

När jag inte orkar läsa, frossar jag i tv-serier. En favorit de senaste åren (förutom alla sjukhusserier som jag av någon anledning älskar) är Parenthood. En serie som försvann från tablåerna tidigt i Sverige tyvärr, men som jag sett vidare och älskat. En berättelse om familjen Braverman, ett äldre par med fyra vuxna barn och deras respektive och i många fall barn. Lagom mysigt och trevligt, men massa tårar och minst lika många skratt. Jag började se på serien, då Peter Krause var en stor favorit efter världens kanske bästa tv-serie Six feet under, men det var en helt annan serie. En riktigt bra serie den också, men mycket mer vardaglig. Jag gillar vardagligt.

Men dagens inlägg ska inte handla om Peter Krause (obviously då han näppeligen kan vara dagens dam) utan om den som spelar en av hans systrar i serien — Lauren Graham. Jag fattar att hon inte är Sarah Braverman, utan spelar henne, men oj vilken sympatisk karaktär. Men apropå Peter Krause, så läste jag mig till att han och Lauren Graham tydligen är ett par. Ett favoritpar med andra ord.

Jag tillhör den lilla grupp som aldrig såg Lauren Grhams genombrottsserie Gilmore Girls, men nu har jag faktiskt börjat se den och den har fått mig att tycka än mer om henne. Nu verkar det som att serien eventuellt är på väg tillbaka och då har jag några säsonger att klämma innan jag är redo. Känns inte jättejobbigt.

Lauren Graham är också författare och för några veckor sedan läste jag hennes Someday, someday, maybe, en bok lika trevlig som Graham verkar vara. Nu har jag inte bara en gigantisk TBR-hög, utan också en ganska gedigen recensionsskrivarhög, men snart kommer ett inlägg om boken.

Jag hittade ett citat av Lauren Graham, som jag tycker sammanfattar det hon utstrålar:

I didn’t grow up identifying with beauty. I grew up thinking I could be smart and funny – those are the things I got feedback on.

 

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: