Someday, someday, maybe

someday-someday-maybe

Jag älskar Lauren Graham, som är dagens dam i december och jag älskar titeln på hennes debutbok Someday, someday, maybe, som råkade swisha in i min Kindle för ett tag sedan. Troligen var det en dag då jag verkligen BEHÖVDE en ny bok. En alldeles vanlig dag alltså.

Och innehållet då? Jo tack, det funkar det också. Someday, someday, maybe är en trevlig, varm bok om Franny Banks, som har sex månader kvar att slå igenom som skådis av de tre år hon lovat sig själv. Staden är New York och Franny springer på auditions för att kanske få göra något större än en reklamfilm.

Varje vecka går hon på teaterlektioner och hänger med såväl aspirerande skådisar, som de som redan slagit igenom och faktiskt även en och annan föredetting. Mest jobbar hon dock i baren på flygplatsen och tvingas ha på sig stans kanske fulaste uniform.

Som tur är har Franny en fanclub, liten men naggande god, bestående av hennes två lägenhetskompisar. Deras vänskap spelar stor roll för handlingen och jag gillar såväl Dan som Jane.

Someday, someday, maybe är precis lika charmig som Lauren Graham själv verkar vara och vad jag förstår är det en, i alla fall delvis, självbiografisk bok. Karaktärerna är älskansvärda, innehållet trevligt och dialogerna naturliga och inte så sällan väldigt charmiga. Ingen fempoängare, men en bra bok, som var precis vad jag behövde i vintermörkret.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: