Mina svar på O

Skärmklipp 2015-11-26 16.07.45

Här kommer mina svar på veckans frågor som handlar om bokstaven O.

Vilken litterär kvinna med för- eller efternamn på O är betydelsefull för dig?

Betydelsefull är ett starkt ord inser jag, men jag tycker verkligen om Maggie O’Farrells böcker. Jag har några kvar att läsa och är glad att ETTA ger ut hennes böcker, så att hon får en ny chans i Sverige.

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på O vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Jag kan inte säga att jag vet massor om henne, men jag gillar verkligen Olivia Newton-John. Främst tänker jag på henne i rollen som Sandy i Grease, en film som har sina brister, men som ännu håller.

Vilket kulturellt verk på O som gjorts av en kvinna och/eller handlar om en kvinna tycker du mycket om? Det kan vara en bok, en film, en sång, en dikt, en tavla, en pjäs, en musikal eller något annat. Kravet är att det är en kvinna som står i centrum.

Om inte nu så när av Annika Thor handlar om flera personer, men jag skulle säga att Ilse och Ingrid är de som står i centrum. En mycket bra bok!

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på O har du ännu inte utforskat?

Lite koll har jag allt på Olivia Bergdahl som estradpoet, men jag har ännu inte fått tummen ur att läsa hennes bok Efter ekot. Det ska jag göra.

9 reaktioner på ”Mina svar på O”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: