Best of the Best

Inte så oväntat, men icke desto mindre ärofyllt att Chimamanda Ngozi Adichies bok En halv gul sol utsågs till bästa bok bland vinnarna av Baileys Women’s Prize for Fiction mellan 2006-2015, Best of the Best med andra ord. Priset har bytt namn några gånger och är kanske mest känt under titeln Orange Prize for Fiction.

Chimamanda Ngozi Adichie vann priset 2007 och har också återfunnits på korta listan med Americanah 2014. Båda är fantastiska böcker, men ganska så olika. Då jag läste En halv gul sol först är det nog den jag påverkats mest av. Den knockade mig totalt och jag lärde mig också massor genom att läsa den. Americanah läste jag i somras och jag tyckte mycket om den också. Jag tycker helt enkelt om Chimamanda Ngozi Adichie.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: