Arvet efter dig

Moyes_ARVET_high_webb

I Arvet efter dig får vi veta vad som hände Lou efter att Will valt att dö och lämnat henne kvar. Jag var tveksam innan läsningen ska jag erkänna, då jag inte var säker på att en uppföljare till Livet efter dig skulle vara någon hit. Jag hoppades självklart att Jojo Moyes skulle ha en bra historia, men var rädd att det inte skulle vara så. Lite trevande inledningsvis är det utan tvekan, trots att det är svårt att inte bry sig om Lou. Det har gått 18 månader och hon har köpt en lägenhet med pengarna Will lämnade. Att hon är olycklig är förståeligt, men en olycka då hon lyckas ramla ner från taket känns lite väl dramatiskt. Och dramatiskt är det även fortsättningsvis.

Trots detta är det mycket med Arvet efter dig som jag tycker om. Roligast är det att Wills okända tonårsdotter dyker upp och jag gillar också människorna i stödgruppen som Lou är en del av. På många sätt är uppföljaren mer underhållande och varmare än Livet efter dig, trots alla hemska olyckor och en och annan brottslig händelse. Kanske hade jag önskat mig en lite stillsammare historia, att Moyes vågat landa mer i sina karaktärer, men det är ändå en bra och läsvärd uppföljare. Det känns som en film av Richard Curtis, mustig, charmig och med en rad charmiga bifigurer. Lous mamma och pappa är t.ex. fantastiska.

2 reaktioner på ”Arvet efter dig”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: