Författarstafett! 

  
Fyra författare intervjuar varandra om sina/deras nya böcker. Det är Lisa Bjärbo, aktuell med Djupa ro, intervjuas av Katarina von Bredow och fokus ligger på relationer, inte så mycket på deras hemligheter för att inte spoila. En bok jag just fått hem och längtar efter att läsa. 

Bjärbo fortsätter med att intervjua Salla Simukka om trilogin som nu avslutas med Svart som ebenholts. Jag har faktiskt inte läst några av dem, men har liksom många andra förknippat dem med Milleniumböckerna och Salander, böcker som Simukka inte läst. I tredje boken avslöjas alla hemligheter och det låter onekligen spännande. 

Simukka intervjuar därefter Moa Eriksson Sandberg om boken Paris, Lola och jag om Josefin och Lola som gör en resa tillsammans till Paris, precis som Eriksson Sandberg själv gjorde. De är snart tonåringar och har den speciella vänskap som finns i den åldern. 

Avslutningsvis ställer Eriksson Sandberg frågor till Katarina von Bredow om boken Släppa taget om tvillingar, som inspirerats av ett verkligt syskonpar. Hon utvecklar i boken hur en självständig identitet ska kunna formas då man har någon brevid sig som är så nära. Drivkraften är att skriva om det hon inte förstår, som till exempel förälskelse. 

Fyra böcker som jag är mycket nyfiken på, varav tre väntar i min TBR-hög. Där finns också första delen i Salla Simukkas trilogi som heter Röd som blod.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: