Läslista inför Bokmässan

Jag inser ju själv att de 16 dagar som är kvar till mässan inte räcker långt och med tanke på mitt riktigt låga lästempo kommer jag att hinna läsa väldigt få böcker. Jag kommer dock att prioritera de böcker i min läshög av författare som dyker upp i Göteborg. Det kan bli de här, eller något helt annat.

Jonas Hassen Khemiri är aktuell med nya boken Allt jag inte minns och den ligger överst i bokhögen.

Jag vill också läsa Vad gör man inte av Maja Hjertzell, som ska ha ett seminarium tillsammans med Martin Jern, med titeln Country Noir. Skulle gärna vilja läsa Svensk synd av Jern, som väntat för länge i hyllan.

En bok jag är nyfiken är Linda Olssons deckardebut. Tillsammans med Thomas Sainsbury har hon skrivit Ingenting är glömt under pseudonymen Adam Sarafis.

Då jag är i Spanien ofta, men sällan eller faktiskt aldrig, läser spanska böcker är jag också nyfiken på Även detta går över av Milena Busquets. Hon kallas 2000-talets François Sagan, så då kanske jag borde läsa något av henne också.

Olivia Bergdahls debut Efter ekot har jag nästan glömt bort och den vill jag verkligen läsa. Bergdahl deltar bland annat i seminariet Skulden, skammen och hämnden tillsammans med Doris Dahlin, Maria Sveland, Sonja Schwarzenberger.

Guadalupe Nettels bok Kroppen jag föddes i har hyllats av många och jag är sugen på att läsa. Hon medverkar bland annat i seminariet Mexiko, våldet och litteraturen.

Jag älskade Xiaolu Guos Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande och nu vill jag läsa hennes senaste bok Jag är Kina. Hon deltar bland annat i ett seminarium om exilförfattare.

Det är bara att tuta och köra …

 

3 reaktioner på ”Läslista inför Bokmässan”

  1. Jag önskar att jag mår bra och har ork att åka till bokmässan i år. Ser att du nämner en del intressanta böcker ovan.

  2. Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande är något av det bästa jag har läst de senaste tio åren i alla fall. Vad kul att hon kommer med något nytt!

    Jag jobbar ju just nu med en herrans massa kineser, och försöker ta in så mycket av deras kultur som möjligt. Just den ”kulturella kulturen”, som i litteratur/konst/musik kommer jag inte naturligt över i arbetet, så det passar väldigt bra att insupa sådan vid sidan av!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: