#sommarmedkulturkollo #deckare

IMG_0303

Just idag läser jag faktiskt en deckare, vilket är passande, då det är dagens hashtag i utmaningen sommarlov med kulturkollo. Efter att ha kämpat med alldeles för många böcker samtidigt, utan att riktigt få flyt i läsningen, testade jag en beprövad medicin mot lässvackor. Jag började läsa sjätte delen i en deckarserie där jag gillat de tidigare delarna skarpt, med undantag av bok fem, som visserligen var bra men alldeles för lång. Boken heter Död som du, är skriven av Peter James och handlar som vanligt om favoritpolisen Roy Grace och 234 sidor in är jag djupt inne i fallet med den fruktade Skomannen, som antingen börjat härja igen efter många år, eller fått en copy-cat. Jag gillar att få läsa om the Lanes och Palace Pier, är glad över att få veta mer om Grace och hans nya kärlek. De gamla ligger och väntar på att dyka upp igen, eller dödförklaras och jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas på.

Egentligen är det lite absurt att koppla av med en vidrig deckare, där kvinnor blir våldtagna av en man som är skofetishist, men det här var precis vad jag behövde. Alla personer är bekanta, mallen är klar och jag kan läsa precis så snabbt som jag vill. Med lite bubbel och fredagsmys till blir det perfekt.

 

3 reaktioner på ”#sommarmedkulturkollo #deckare”

  1. Ja visst är det lite knäppt att koppla av med några mord. Jag har läst Peter James Levande begravd, riktigt ruskig deckare.
    Får nog läsa någon mer i serien.

  2. Jag läste en bok av Peter James för väldigt länge sedan. Besatt, har jag för mig att den hette. Mer minns jag inte 🙂 Jag har dock varit nyfiken på några av hans senare titlar, såsom Levande begravd som Mia nämner.

    1. Jag har bara läst böckerna om Roy Grace och de gillar jag skarpt. Tror Levande begravd är den första. Mycket obehaglig om man, som jag, lider av klaustrofobi.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: