Läser just nu

Det var ett tag sedan jag gjorde en just-nu-enkät. Det behövs när livet snurrar snabbt och de påbörjade, halvlästa och olästa böckerna börjar bli många.

Just nu ser det ut så här:

Vid sängen: Där ligger Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty, som jag precis påbörjat. Har inte kommit in i den ännu, men den låter bra.

Vid soffan: Är det mest datorn som gäller just nu då läroboken går in i omskrivningsrundan och jag pillar med den,  samtidigt som jag försöker hinna blogga.

På jobbet: Läser jag texthäftet till NP i Svenska 3 och inte så mycket annat. Just nu har jag lyckats planera in mig själv väldigt mycket i lektionerna och det är egentligen bara de perioder eleverna läser mycket, som jag kan läsa lite själv.

Utmaningsbok: Ett bra tag har jag tänkt att läsa något på norska och nu har jag införskaffat Muleum. Tala om utmaning.

Bokcirkelsbok: Jag har letat fram, men inte börjat läsa Till T av Suzanne Brøgger, somvi ska ha läst till nästa träff med Bokbubblarna.

På läsplattan: Nu läser jag Time of my life av Allison Winn Scotch, som faktiskt är riktigt bra.

Borde börja med: Tja, en hel hög böcker som vanligt. Mest borde jag kanske börja med Där vi en gång gått av Kjell Westö, då det faktiskt inte är så himla långt kvar innan vi drar till Helsingfors. Sedan har jag en hel lista med böcker att läsa inför de närmaste veckorna på Kulturkollo, men jag vill inte avslöja vilka, då kanske ni kan räkna ut framtida teman och det vore tråkigt.

Längtar efter att få läsa: The Gost Fields av Elly Griffiths, men den dröjer ännu ett tag. En bok som just trillade in som recex är Den vita staden av Karolina Ramqvist och den ser jag också fram emot att läsa. Men mest längtar jag efter att verkligen få lästid, så att jag kan hinna läsa alla böcker som väntar på olika platser i hemmet.

Senast köpta bok: Kunde inte låta bli att ta en sväng in i bokhandeln igår, då jag och maken var en sväng i stan. Då köpte jag Faïza Guènes Sista beställningen på Balto, för halva reapriset. Som hittat.

Skulle vilja köpa: Trots högarna med olästa böcker vill jag självklart alltid köpa fler och jag skulle gärna äga Elizabeth is missing av Emma Healey och Hyresgästerna av Sarah Waters.

10 reaktioner på ”Läser just nu”

  1. Du har många spännande böcker på gång! Hoppas att du snart får in mer lästid i livet. Det går inte en dag utan att jag läser, men det är tråkigt när läsandet kväll efter kväll stoppas upp av sömnen efter 2-3 sidor.

    1. Precis, det är så himla lätt att somna. Har börjat försöka lägga mig tidigare, för att orka läsa i alla fall en stund.

  2. Snodde din enkät, hoppas OK! Även jag längtar efter nya Ruth och borde börja läsa Kjell Westö.

    1. Bara kul! Egentligen är det vill och inte bara borde med Westö, men jag har alltid svårt att läsa på beställning.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: