Tisdagsutmaning om sportböcker

Veckans tisdagsutmaning på Kulturkollo handlar om sport och uppgiften är att tipsa om böcker, pjäser och diktsamlingar för vuxna, som handlar om sport.

Min spontana reaktion var att det här är en omöjlig uppgift, alla titlar jag kom på var för barn och unga, eller olästa. Förutom Fever Pitch av Nick Hornby, som är en av hans tråkigaste böcker, men en fantastisk film. Sedan funderade jag lite till och kom på en bok som jag glömde, halvläst på ett vandrarhem nära Uluru i Australien, nämligen Fotbollskriget av Ryszard Kapuszinski. Den var bra, men trots det har jag aldrig införskaffat något nytt exemplar och läst vidare. Det får alltså bli en tipslista med böcker jag inte läst.

En trio böcker om sport jag kan tänka mig att läsa (eventuellt):

Dubbelfel av Lionel Shriver, som handlar om ett par som träffades på tennisbanan och lever för tennis.

Guld av Chris Cleave, som också handlar om ett par som utövar samma sport, nämligen velodromcykling.

The Second Half av Roy Keane och Roddy Doyle. Egentligen lockar fobollsböcker inte alls, men jag är lika svag för Roy Keane, som jag är för Roddy Doyle och därför lite nyfiken på den här boken om en av Uniteds mest minnesvärda spelare.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: