Det är fredag, feministisk fredag.

9789100580001

Har just ätit rödtunga och druckit ett glas vin. På altanen är det fortfarande varmt och jag sitter där med en bok om fascinerande kvinnor, som tyvärr fått allt för lite uppmärksamhet.

Ulrika Knutsons bok Kvinnor på gränsen till genombrott, har stått på min läslista i en halv evighet. Äntligen har jag börjat läsa och jag är fast. Vilka förebilder de är kvinnorna kring Fogelstads folkhögskola. Mycket troligt skulle de själva inte kalla sig feminister, men sällan har jag läst om kvinnor som spelat så stor roll.

Trevlig läshelg på er alla. Jag planerar att läsa järnet i helgen, det har blivit allt för lite av den varan de senaste veckorna.

 

2 reaktioner på ”Det är fredag, feministisk fredag.”

  1. Britt-Marie Potok

    Fantastisk bok, det lustiga är att den låg länge på nattduksbordet innan jag började. Trots att jag beundrar Elin Wägner och älskar tidsepoken. Har besökt Ellen Keys Strand för att insupa atmosfären. Tror att SVT sände ett program med Ulrika om boken. Ser fram emot ditt omdöme.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: