Inför-hösten-enkät

1727

Bokstävlarna har satt ihop en enkät om sommaren och tankar inför hösten. Lagom komplicerat just idag känner jag.

Vad har du läst i sommar? Allt möjligt. Mycket deckare, men också romaner, ungdomsböcker och till och med lite sakprosa. Jag upptäckte Sharon Boltons Lacey Flint, men sommarens bästa bok var Ghana must go av Taiye Selasi.

Vad önskar du att du hade läst i sommar? Jag hade önskat att jag tagit tag i Americanah och Steglitsan, men nu blev det inte så. Den första är påbörjad dock.

Sommarens bästa: Att juli blev en orgie i soliga dagar, många av dem i Spanien. Det betydde att jag hann läsa massor, om än inte allt jag planerat att läsa. Skönt också att få ägna sig åt familjen, som verkligen fått stå i centrum i sommar. Det behövde vi.

Sommarens sämsta: Att augusti regnade bort och att många av de soliga dagarna ägades åt husfix istället för läsning. Vi hade visserligen tid för lite annat också, men böckerna fick vänta.

Sommarens favoritklädsel: Det har blivit mycket klänning i sommar. Tänker alltid att jag ska bli en sådan som alltid har på mig klänning och nu blev det så. Mycket bikini också visserligen, men inte utanför stranden.

Sommarens favoritmat/dryck: Rosévin och bubbel blir sommarens drycker helt klart. Lyckades till och med få maken att börja uppskatta dessa ädla drycket. Mat då? Ovanligt lite grillat måste jag säga, det är lite synd. Mycket sallad har det dock blivit, troligen pga värmen.

Sommarens mest oväntade: Att jag faktiskt har badat riktigt mycket. Det gör jag aldrig annars.

Hur mycket ser du fram emot hösten på en skala från 1-10? Jag hade kunnat säga 1, men då handlar det mest om vädret och kylan. Jag absolut hatar att behöva bylta på mig kläder. Framför allt hatplaggen framför alla andra, strumpor och strumpbyxor. Jag vill vara barnfota. Alltid. Men det händer ju faktiskt annat om hösten också, mycket bokrelaterat, så okej en tre kan det få bli då. Knappt. Och då måste det bli ett gäng höstdagar likt den på bilden ovan.

 

 

3 reaktioner på ”Inför-hösten-enkät”

 1. Vad har du läst i sommar? Härliga romaner, varav And the Mountains Echoed av Khaled Hosseini var mest minnesvärd. Några andra var lättglömda, som Hanne-Vibeke Holsts Förlåtelsen.

  Vad önskar du att du hade läst i sommar? Kvinnan på övervåningen av Claire Messud och att jag blivit klar med Augustiresan av Anna Fredriksson.

  Sommarens bästa: Att hotellet i Grekland hade en så lugn innergård med två pooler och det fantastiska vädret i Sverige i juli.

  Sommarens sämsta: Att vi inte hyrde stuga i Skåne.

  Sommarens favoritklädsel: Så tunn som möjligt, oftast en slapp ärmlös klänning och sandaler.

  Sommarens favoritmat/dryck: Kyckligsouvlaki och vitt vin i Grekland och rödvin i Sverige.

  Sommarens mest oväntade: Toppenvädret i Sverige.

  Hur mycket ser du fram emot hösten på en skala från 1-10? 2. Den här sommaren var så underbar att jag vill ha den kvar och så har ena dottern flyttat hemifrån så det känns rätt tomt. På jobbet är arbetsmiljön ”mindre bra” som vanligt, men kollegorna har jag saknat. Ok, 3 då.

  1. Kvinnan på övervåningen är riktigt bra. Semester i Grekland kändes okej som alternativ, men Skåne hade säkert varit fint i sommar!

 2. Ja tänk om höstdagarna kunde vara som den på bilden. Jag tycker hemskt mycket om hösten men börjar redan känna stressen komma krypande, för hösten är alltid stressigast.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: