Trevligt och oförargerligt

fly-away-home-*new*-heartbreaking-and-hillarious-ebook-198b7

Jennifer Weiners Fly away home tar sin avstamp i det tragiska, men lyckas ändå bli en riktig feel-good-roman. Okej, men ganska anonymt är betyget. Det är en bra bok att ta till om orken att läsa något mer komplicerat inte finns. Helt okej tidsfördriv, men inte så mycket mer.

Sylvie är den perfekta frun. Hon lever helt för att göra livet så bekvämt som möjligt för sin man Richard, som är politiker. Faktiskt har hon helt suddat ut sitt riktiga jag, för att istället bli den perfekta politikerfrun. När det avslöjas att hennes man varit otrogen krossas hennes liv fullständigt.

Sylvie är en bra bit över 50 och har två vuxna döttrar. Vi får, förutom hennes flykt till sin barndoms sommarhus, följa deras liv. Storasyster Diana arbetar som läkare, sitter fast i ett totalt kärlekslöst äktenskap och har hittat passionen hos en yngre kollega. Lillasyster Lizzie är 24 och har ganska nyss lämnat ett behandlingshem. Tanken är att hon nu ska skapa sig ett stabilt liv, utan droger och alkohol. Det är helt klart Lizzies öde som engagerar mig mest, Diana har jag svårt att ta till mig och även Sylvie förbli ganska så anonym.

Jag har tidigare bara läst Good in bed av Weiner och det var länge sedan. Jag kan alltså inte påstå att jag har någon vidare koll på hennes författarskap och helt ärligt är jag inte speciellt sugen på att fortsätta utforska det. Jag vill inte säga att Fly away home är en dålig bok, för så är det inte, men den engagerar mig inte nämnvärt. Jag har försökt fundera över varför, men inte riktigt kommit på något bra svar. Historien känns lite sval och distanserad, kanske är det därför.

 

3 reaktioner på ”Trevligt och oförargerligt”

  1. Jag är väldigt förtjust i Jennifer Weiner faktiskt. Tycker att du ska läsa Best friends forever om du kommer över den 🙂 In her shoes är också bra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: