Det där med att välja mellan sina kroppsdelar

För några veckor sedan publicerade jag ett citat av Neil Gaiman som löd:

“Picking five favorite books is like picking the five body parts you’d most like not to lose.”

Nu vill Annika att jag gör just så, eller i alla fall typ så. Veckans uppmaning i Bokbloggsjerkan lyder:

 Vilken är den bästa bok du har läst hittills i år?

Och ja, det är ju en lika intressant som omöjlig fråga. Då jag har så vansinnigt svårt att begränsa mig väljer jag tre böcker, nämligen Kvinnan på övervåningen av Claire Messud, När kejsaren var gudomlig av Julie Otsuka och Författaren i familjen av Grégoire Delacourt. De två senare har jag ännu inte skrivit om, men inlägg kommer. Gemensamt med dessa tre är att språket är fantastiskt, personporträtten fascinerande och handlingen intressant. Riktiga Linda-böcker med andra ord. Lite oväntat är att två av tre är amerikaner.

 

 

6 reaktioner på ”Det där med att välja mellan sina kroppsdelar”

  1. ”När kejsaren var gudomlig” står högt upp på önskelistan. Om den bara är hälften så bra som ”Vi kom över havet” blir jag nog salig 🙂

  2. Den bästa hittills i år är nog American Wife. Klämde till och med fram en tår på slutet. Har annars läst ca 10 böcker på sistone som inte engagerat mig helt.

    1. American Wife är definitivt en favorit. När jag gick igenom årets läsning insåg jag att jag också läst en hel del oengagerande böcker tyvärr.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: